Infrastructurele oplossingen

Het IT-geraamte van uw bedrijf

Licht uit, spot aan

The show must go on

Wat hebben perfect draaiende IT en het licht in de kamer met elkaar gemeen? Je duwt op de knop en beiden werken smetteloos zonder dat je erbij nadenkt. Ze maken alles ongelofelijk veel gemakkelijker, zijn onontbeerlijk bij een aantal taken en worden te vaak als vanzelfsprekend beschouwd. Het is pas wanneer er wat fout gaat, dat de eigenlijke onmisbaarheid duidelijk wordt.

Gaat in uw business ook ‘het licht’ uit, wanneer de IT wegvalt?

Wij zorgen dan voor klaarheid in de duisternis: met vlot draaiende computers, performante netwerken, stabiele servers, tijdige back-ups, onkreukbare veiligheid en betrouwbare wifi. Licht uit, spot aan.

Vlot draaiende computers


PC of laptop, ze hebben voor ons geen geheimen.

Nexar houdt ze vlekkeloos draaiend en bij de tijd, zodat u het onderhoud en de veiligheid haast kan vergeten. Een druk op de knop en u kan aan de slag.

Vergeet het licht niet!

Performante netwerken


Netwerken zijn hoe langer hoe meer een van de meest fundamentele elementen van de infrastructuur van een organisatie. Dataverkeer moet snel, moeiteloos door het netwerk vloeien volgens de meest efficiënte route, met de juiste prioriteiten en met de correcte beveiliging.

Nexar heeft veel ervaring in het uittekenen, implementeren, beheren en beveiligen van netwerken, van eenvoudig tot complex. De aandachtspunten zijn dan vooral stabiliteit, snelheid, schaalbaarheid en veiligheid.

Stabiele servers


Servers zijn de zenuwknopen van uw informatienetwerk. Ze draaien optimaal in een ruimte met een gecontroleerd klimaat, vandaar dat ze tegenwoordig vaak als een service worden aangeboden in hiervoor speciaal ingerichte datacentra.

Nexar biedt deze service, al dan niet in de cloud, maar steeds in nauw overleg met onze klanten. We kiezen dan voor een omgeving waar we het evenwicht tussen optimale betrouwbaarheid en minimale kosten zo dicht mogelijk benaderen.

Betrouwbare wifi


Wifi leeft! Het is geen ‘set and forget’ platform. Het wordt voortdurend beïnvloed door omgeving, toepassingen en toestellen die er op draaien en gebruikers die inloggen. Bovendien moet het alert reageren op veiligheidsrisico’s. Daarom moeten draadloze netwerken altijd proactief gemonitord worden: realtime zichtbaarheid en gebruiksanalyses moeten ervoor zorgen dat uw organisatie altijd over betrouwbare wifi-prestaties en een up-to-date netwerkbeveiliging beschikt. Nexar voorziet zo’n wifi-managementsysteem.

Tijdige back-ups


Soms gaat het licht uit…en dan wil je weten dat de zaklamp klaar staat. Met computers net zo. Gaat het mis, dan ben je met een uitgekiend back-up systeem gerust in de zekerheid dat al je data op een tijdige en veilige manier is opgeslagen. Zo kunt u in een minimum van tijd zonder noemenswaardige problemen weer aan het werk. Nexar zorgt voor een betrouwbare oplossing die uw risico’s perfect afdekt.

Geïntegreerde veiligheid


Virussen en malware, malafide hackers, concurrenten of zelfs ontevreden medewerkers… Ze kunnen allemaal een veiligheidsrisico betekenen. Het is dan essentieel alle maatregelen te nemen om de confidentialiteit, de integriteit en de beschikbaarheid van uw bedrijfsgegevens te verzekeren. Nexar biedt een op maat gesneden totaaloplossing volgens het CIA-principe (Confidentiality/Integrity/Availability) met actieve en passieve beveiliging van uw netwerk.

Wil je ook onze diensten leren kennen?

Ze zijn de kortste weg naar uw IT-top

Wil je meer weten over nexar om uw zaak te helpen groeien?

Contacteer ons en maak van uw bedrijf een betere plek.